Loondienst versus zelfstandig ondernemen

Sinds ik mijn studie zomer 2014 heb afgerond, heb ik altijd met veel plezier in loondienst gewerkt. Tot vorig jaar dacht ik er eigenlijk nooit aan om ‘voor mezelf te beginnen’. Tot ik een aantal keer in mijn loopbaan bij een kruising aankwam. Ik kon linksaf, rechtsaf of gewoon rechtdoor blijven gaan. Rechtdoor was prima, maar was prima genoeg voor iemand van nog maar 26 jaar?

Media Bode Producer

LAURA BODE

Na lang wikken en wegen besloot ik linksaf te slaan om te zien wat voor kansen en mogelijkheden die kant mij bracht. Uiteindelijk bleek dit niet de juiste richting voor mij. En na nog meer (lees: heel heel veel meer) wikken en wegen, besloot ik terug te gaan naar het kruispunt en rechtsaf te slaan. Rechtsaf was onbekend, nieuw, maar gaf ook direct nieuwe energie. Rechtsaf was de stap naar zelfstandig ondernemen, aan de slag als freelancer, mijn eigen bedrijf oprichten. Zoals een toffe freelance fotograaf laatst tegen me zei: “Lau, even niet een mevrouw uithangen maar gewoon even een man”. Degene die dit tegen mij zei, weet dat ik hem bedoel en geloof het of niet deze woorden hebben me mede over de streep getrokken om dit besluit te nemen. Het is spannend, maar ook heel leuk, vergt tijd/een lange adem, zorgt voor balans, een fijn netwerk en ik kan doen wat ik écht leuk vind.

Even niet een mevrouw uithangen, maar gewoon een man!”

Vorige maand, januari 2020, schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel onder de naam Media Bode. Een kort gesprekje, een aantal krabbels, een fotootje en binnen een half uur stond ik weer buiten. Ineens ben ik zelfstandig ondernemer. De afgelopen maand ben ik druk geweest met het ontwikkelen van de huisstijl (daarvoor mijn dank aan Levi Chong, dank dat je mijn kritische blik, duidelijke mening en ‘heldere’ uitleg hebt doorstaan), het bouwen aan mijn eigen website en social media en natuurlijk heel veel ‘zaaien’. Ik heb leuke gesprekken gehad met zowel mensen uit mijn netwerk als voor mij nog onbekende partijen. Naast kennismakingsgesprekken/gesprekken over mogelijke samenwerkingen, ben ik in korte tijd een aantal keer gebeld met de volgende vraag: “Laura, we kwamen je profiel tegen en hebben een vacature openstaan die perfect bij je zou passen. Wil je bij ons in loondienst komen werken?” Een enorme eer natuurlijk en geeft je zelfvertrouwen een boost. Wat voor besluit neem je als je opnieuw voor een kruispunt komt te staan? Ga je linksaf? Blijf je rechtdoor gaan of kies je ervoor om toch rechtsaf te slaan? We gaan rechtdoor! Ik ben Laura Bode, eigenaresse van Media Bode en ik ga graag voor jou aan de slag! Koffie drinken? 

#loopbaan #keuzes #zelfstandigondernemerversusloondienst #mediabode

Contact

E. info@mediabode.nl
T. 06 46 29 17 53

Chat met mij!
Hi
Kan ik je helpen?