‘Mijn werk is veelzijdig en dat is heerlijk!’

Ik ben een soort manusje-van-alles in de positieve zin van het woord. Ik wil mij niet bezighouden met slechts één ding, maar met van alles. En het liefst morgen weer anders dan vandaag. 

Contact Media Bode

LAURA BODE

Van alle facetten op het gebied van marketingcommunicatie en journalistiek kregen we tijdens mijn opleiding Bedrijfscommunicatie, op de school voor Journalistiek, iets mee. Over deze brede studie schreef ik al eens in mijn blog Studiekeuzestress. Hierdoor heb ik mijn kennis en interesse aardig kunnen verbreden. In mijn werk merkte ik dan ook snel dat routinewerk niets voor mij is, het liefst doe ik morgen iets anders dan vandaag en in een werkproces wil ik graag bij ieder onderdeel betrokken zijn. Niet perse iets wat in één functie te omvatten is.

Producer, Communicatieadviseur of toch Projectmanager
Je bent of Producer of Communicatieadviseur of Redacteur of Projectmanager maar een combinatie? Dat is niet mogelijk. Of toch wel?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het met mijn bedrijf gaat en wat ik nu precies doe. Mensen die mijn website hebben bezocht hebben een goede indruk, maar ook deze is lang niet alles omvattend want ja.. ik kan en doe nou eenmaal verschillende dingen!

Tijdens mijn stages schreef ik heel veel. Ik vond het heerlijk om te schrijven, een artikel voor op de website, een nieuws- of persbericht voor de lokale krant, ik draaide mijn hand er niet voor om. Toen ik na mijn studie ging werken als Communicatieadviseur had ik een breed scala aan werkzaamheden te pakken. Ideaal zou je denken!

Toch raakte ik altijd net een beetje extra enthousiast als er een video geproduceerd ging worden. Ik mocht meedenken over het script, schreef een lekker tekstje voor de voice-over, maar dan.. dan ging de opname crew – vaak een externe partij – aan de slag en stopte het voor mij.

Toen ik als Producent aan het werk ging merkte ik steeds meer dat dit misschien wel eens de ideale baan voor mij kon zijn. Het regelen en organiseren zit echt in mijn bloed, het van a tot z begeleiden van een productie is iets waar ik heel blij van word en van de draaidagen op locatie geniet ik intens.

Het schrijven van artikelen verdween hiermee meer naar de achtergrond. Net als de werkzaamheden die je oppakt als Communicatieadviseur. Niet erg, want ik had het ontzettend naar mijn zin als Producer. Toch dacht ik regelmatig; ‘zou ik het nog kunnen een interview afnemen en een artikel schrijven?’

Het liefst doe ik morgen iets anders dan vandaag.”

Veelzijdige freelancer
Als freelancer is mijn werk veelzijdig. Vandaag is anders dan gisteren en ik kan doen wat ik écht leuk vind. Vorige maand produceerde ik drie commercials voor diverse radiostations, afgelopen week schreef ik een uitgebreide handleiding en een aantal webteksten voor een start-up in de financiële dienstverlening, vandaag produceer ik een animatievideo en morgen neem ik een interview af voor een artikel in een magazine. Die diversiteit bevalt mij uitstekend. Ieder z’n vak zou je denken. ‘Mijn vak’ is het produceren van content- en mediaproducties.

Ik ga graag voor je aan de slag! Media Bode ontzorgt en regelt het. Neem gerust contact met mij op om jouw specifieke aanvraag te bespreken.

Contact

E. info@mediabode.nl
T. 06 46 29 17 53

Chat met mij!
Hi
Kan ik je helpen?